Tervetuloa parempaan asuntokauppaan!

Kristallilahti 1, 00850 Helsinki

1 500 000 €
Villinki - 4-5h, k, rt + erillinen saunarakennus
Mökki, 1939

Kohdetta välittää

Kari Karlsten

Sijainti kartalla

IHANAA HUVILAELÄMÄÄ VILLINGIN KRISTALLILAHDESSA
 
Villa Jensen on yksi Villingin helmistä ja kauppaneuvosten huvilaksi mainittu. Ensimmäinen kauppaneuvoksista osti Villa Jensenin huomenlahjaksi morsiamelleen; vuonna 1961 huvilakiinteistö siirtyi toisen kauppaneuvoksen suvun kesänviettoparatiisiksi. Villingin saarella huvilat siirtyvät perinteisesti omistajasuvuissa nuoremmille polville, niinpä niitä vapautuukin hyvin harvoin myyntiin. 

VIISI MINUUTTIA JOLLAKSESTA
Viiden minuutin venematka vie Jollaksen rannasta Kristallilahteen, Villingin suojaisaan sydämeen. Meri kimaltelee saaristomäntyjen lomasta ja kalliorantainen saaristoluonto huokuu rauhaa. Omalla niemellään sijaitseva kaunis puuhuvila on vuodelta 1938 eli ajalta, jolloin porvarisperheet tapasivat muuttaa kaupungista koko kesäksi saareen; matka taitettiin höyrylaivoilla. 

IDYLLI VILLINGISSÄ
Rannasta noustaan vanhaa polkua ja kiviaskelmia pitkin huvilan luonnonkivillä laatoitetulle pihalle. Pääoven kahta puolta on komeat pylväät ja ruutuikkunoissa talvimyrskyiltä suojaavat luukut. Elegantti lasiveranta ja terassi sen yläpuolella katselevat rantaan länteen ja merelle päin. Huvila on suunniteltu kaupunkilaisperheen suven ajan kodiksi: viiden huoneen ja keittiön myötä tilavaksi, valoisaksi ja viihtyisäksi. Salin ihanuutena on ainutlaatuisen kaunis ja toimiva kakluuni, joka pitää koko alakerran lämpimänä; yläkertaa lämmittää makuuhuoneen kakluuni. 

MUKAVUUKSILLA VARUSTETTU
Tänä päivänä huvilassa nautitaan moderneista mukavuuksista: sähköt, suihku ja astianpesukone toimivat kuten kaupunkikodissakin. Keittiössä on puuhellan ohella ykköskodin veroiset varusteet ja olosuhteet saaristoherkkujen valmistukseen; ruokapöydän valoisa paikka on erkkerin äärellä. Yksi makuuhuoneista on alakerrassa ja kaksi yläkerrassa. Kivijalassa on iso kellari. Lisämajoitustilaa on 2-kerroksisessa luhtiaitassa, myös saunatuvan voi kunnostaa majoittujalle.  

OMA PARATIISI 
Villingin saaressa ja omalla aurinkoisella niemitontilla on tilaa nauttia kesästä. Rantasaunan edustalla on iso oleskeluterassi ja lapsillekin soveltuva matalapohjainen hiekkaranta. Itärannalla puolestaan tasainen nurmikkoalue sopii leikeille ja yhteisiin peleihin. Itärannalla on lisäksi venevaja ja taaempana pihapiiristä verstas/varasto. Pitkiä portaita pitkin kiivetään korkean kallion laelle vierasmajaksi sopivaan luhtiaittaan, josta avautuu unelmanäkymät lännen suuntaan. 

ARVONNOUSUA MAAOMISTUKSELLE
Oma 300-metrinen rantaviiva kiertää niemen länsirannan puolelta kallioiseen niemenkärkeen ja jatkaa itärantaa pitkin omaan tyyneen poukamaan. Rannassa on kaksi laituria, joista isompaan pääsee jopa 50-jalkaisella jahdilla. Tontin pinta-ala on 15 260 m² ja kallioperäinen maasto nousee rannasta sisämaahan päin. Parhaillaan valmistumassa oleva kaavoitus merkitsee tonttimaan arvonnousua ja uusia mahdollisuuksia: kaavan myötä tontista. Sovi esittely tai pyydä lisätietoa if.esuohemirp@netslrak.irak p. 0400416130

Katso video kohteesta:

Rakennus

Sijainti
Helsinki, Villinki
Kristallilahti 1, 00850 Helsinki
Tilat
4-5h, k, rt + erillinen saunarakennus
Kerroksia
2
Rakennusvuosi
1939
Rakennusmateriaalit
Puu
Katon tyyppi
Harja/minerit
Lämmitys
Puu ja sähkö
Tilat / Pinta-alat
1 krs: olohuone, keittiö, ruokailutila makuuhuone. 2 krs: 2 x makuuhuone, kylpyhuone, 2 x vaatehuone. Erillinen saunarakennus, venevaja, verstas/varasto, luhtiaitta. Rakennusvuodet ei tiedossa. Pinta-alat ei tiedossa.
Keittiön varustetaso
Vaaleasävyiset kaapistot, keraaminen liesitaso, erillisuuni, astianpesukone, liesituuletin.
Kylpyhuoneen varustetaso
2 krs: suihku, kaapistot, pesuallas.
Korjaukset
Ei tiedossa
Oma sauna
Kyllä
Vapautuminen
Vapautuminen sopimuksen mukaan
Lisätiedot
1 krs: 1 x kakluuni. 2 krs: 2 x kakluuni. Keittiössä puuliesi sekä sähköliesi.

Kiinteistö

Kunta/Kaupunki
Helsinki
Kylä/Kaup.osa
Villinki
Kiinteistötunnus
91-412-1-603
Tontin pinta-ala
15260 m²
Tontin omistus
Oma
Lisätiedot kaavoituksesta
Helsingin kaupunki
Lisätiedot
Kauppaan sisältyy kohteen länsipuolella sijaitseva oma saari 91-412-1-141 (kiinteistörekisterin mukainen pinta-ala 0,0320 ha). Helsingin itäisen saariston kaavoitus vireillä.

Asuinalue

Kaavoitustilanne
Yleiskaava
Liikenneyhteydet
Vene

Kustannustiedot

Kiinteistövero
1446.00 EUR/v
Lämmityskustannukset
125,00 EUR/kk

Muuta

Velaton myyntihinta
1 500 000 €