Tervetuloa parempaan asuntokauppaan!

Pakaasiranta 3, 02780 Espoo

525 000 €
Saunalahti, Saunaniemi - 170 m², 5h, k, takkahuone, s-os, khh, kph, 4 x vh + ak, varasto
Omakotitalo, 1989

Kohdetta välittää

Ilkka Puhakka

Sijainti kartalla

KUIN OMA KARTANO, JONKA NAAPURIPALSTANKIN VOIT OSTAA OMAKSESI
Tämä idylli sijaitsee kauniiden rantaniittyjen ja meren maisemissa Saunaniemen asuinalueella puistoon ja puroon rajoittuvalla tontilla. Ison kivitalon rapatut julkisivut, ruutuikkunat, terassit ja parvekkeet sekä huoliteltu nurmipiha kivettyine etupihoineen ja komeine istutuksineen on kuin maaseutukartanossa. Mikä upeinta, tämän idyllin lisäksi viereinen 869 m² määräalakin on myynnissä - sen ostamalla saat kerralla unelmiesi puutarhan tai lapsillesi kaikkien aikojen pallokentän!

UPEA SIJAINTI
Tässä lapsiperheen paratiisissa nautitaan aidosta espoolaisesta kulttuurimaisemasta: luonto- ja niittymaisemien äärellä kuunnellaan lintujen visertelyä ja merituulen kuisketta puiden latvuksissa. Saunalahden hyvät paikallispalvelut, kuten moderni ja espoolaisten arvostama yhtenäiskoulu, päiväkoti, kirjasto ja lähimarketit, ovat vain reilun kilometrin päässä ja bussilla pääsee Ison Omenan metroasemalle.  Espoonlahden suomen- ja ruotsinkieliset koulut sekä harrastusmahdollisuudet ovat nekin joutuisan bussimatkan päässä.

AIDOT LANKKULATTIAT ALAKERRASSA
Talon paraatiovesta astutaan kodin aulaan, josta on käynti työ/makuuhuoneeseen, pikkuvessaan ja isoon olohuoneeseen. Sen vieressä on kodikas tupakeittiö, jonka täystammiset kaapistot ja kattoparrut kertovat perinteiden arvostuksesta. Takkahuoneessa nautitaan Uuniseppien varaavan takan lämmöstä talvisin, kesäpäivinä ovi takapihan terassille on mukava pitää auki. Ison perheen pyykkihuolto hoituu sujuvasti tilavassa kodinhoitohuoneessa. Vieressä on pesuhuone omine vilvoitteluterasseineen sekä ikkunallinen sauna, jossa on sekä sähkö- että 
puulämmitteinen kiuas.

KOLMEN MAKUUHUONEEN YLÄKERTA
Yläkerran viistokattojen alla on kolme isoa makuuhuonetta, suihkullinen kylpyhuone ja yläaulan oleskelutila, josta on käynti parvekkeelle. Päämakuuhuoneen ihanuutena on takapihalle ja rantaniitylle katsova aurinkoinen oma parveke. Erityisen maininnan ansaitsevat ruhtinaalliset säilytystilat: yläkerrassa on peräti neljä isoa vaatehuonetta ja tilaviin huoneisiinkin mahtuu mainiosti säilytyskalusteita.

TOTEUTA OMIA IDEOITASI
Talossa on sähkölämmitys, jota täydentävät varaava takka ja alakerran ilmalämpöpumppu. Koneellisen ilmanvaihdon poistoilma johdetaan alapohjan
alle. Pihalla on valmiina autokatos, varasto ja halkovaja. Puutarhassa on tilaa uusille ideoille, leikeille ja rennolle oleskelulle. Tästä on uuden isäntäväen hyvä jatkaa: asettua taloksi ja tuumailla uudistuksia omien toiveiden ja maun mukaan. Kiinteistöllä lisäksi osuus yhteiseen vesialueeseen sekä venepaikkaan.

HUOM! MYYNNISSÄ MYÖS 869 m² MÄÄRÄALA VIERESSÄ
Tälle talolle kuuluu 1290 m²:n kantatila. Lisäksi myynnissä on viereinen 869 m² määräala, joka soveltuu omakotitalon rakennuspaikaksi (rakennusoikeus
173 m²). Halutessasi voit ostaa kerralla molemmat eli yhteensä 2159 m²:n kokonaisuuden.

Rakennus

Sijainti
Espoo, Saunalahti, Saunaniemi
Pakaasiranta 3, 02780 Espoo
Tilat
5h, k, takkahuone, s-os, khh, kph, 4 x vh + ak, varasto
Asuinpinta-ala
170 m²
Kokonaispinta-ala
174 m²
Kerroksia
2
Rakennusvuosi
1989
Rakennusmateriaalit
Siporex
Katon tyyppi
Harja/tiilikate
Lämmitys
Sähkölämmitys
Energialuokka
Energialuokka: D2018
Tilat / Pinta-alat
1 krs: tuulikaappi, eteinen, olohuone, keittiö, takkahuone, makuuhuone, sauna, pesuhuone, kodinhoitohuone, erillinen wc. 2 krs: 3 x makuuhuone, 4 x vaatehuone, kylpyhuone. Autokatos ja ulkovarasto.
Keittiön varustetaso
Tammikaapistot, laminaattitasot. Jääkaappi ja pakastin (Samsung). Erillisuuni (Asea Skandia). Keraaminen liestitaso (Electrolux). Astianpesukone (Upo). Lankkulattia.
Kylpyhuoneen varustetaso
Sauna/2 x kiuas (puu ja sähkö). Pesuhuone/suihku, käynti ulos. Erillinen wc/wc-istuin, pesuallas, peilikaappi. 2 krs: kylpyhuone/wc-istuin, pesuallas, peili, suihku. 1 krs:n kodinhoitohuone, pesuhuone ja sauna/lattialämmitys.
Korjaukset
Käyttövesiputkisto uusittu 2017. Katto pesty, poistettu sammal ja pinnoitettu. Ulkoseinän vesipostin vesi tulee pihakaivosta. Pumppu ja pohjavesiventtiili uusittu 2017. Kuntotarkastus 9/2019.
Oma sauna
Kyllä
Vapautuminen
Vapautuminen sopimuksen mukaan
Lisätiedot
Takkahuoneessa varaava Uuniseppien takka. Olohuoneessa ilmalämpöpumppu. Sähkölämmitys, kokonaiskulutus n. 18.000 kWh/vuodessa (sisältäen talous- ja lämmityssähkön). 2 krs:n vaatehuoneet/muovimatto.

Kiinteistö

Kunta/Kaupunki
Espoo
Kylä/Kaup.osa
Saunalahti, Saunaniemi
Kiinteistötunnus
49-42-322-2
Tontin pinta-ala
1290 m²
Tontin omistus
Oma
Maasto, maaperä ja kasvusto
Kaunis puutarhatontti
Rakennusoikeudet
AO II, e=0,20
Lisätiedot kaavoituksesta
kartat.espoo.fi
Lisätiedot
Koko kiinteistön pinta-ala on 2159m², josta myydään erikseen 1290m² suuruisella kantatilalla oleva asuinrakennus (ro 258k-m² + 38k-m², josta käytetty 194k-m² + 4k-m²). Erikseen myydään 869m² (ro 173k-m² + 25k-m²) suuruinen määräala omakotitalon rakennuspaikaksi (hp. 195.000 euroa). Asemakaavan mukainen Pakaasirannan tien rakentaminen 2019-2020.

Asuinalue

Kaavoitustilanne
Asemakaava
Palvelut
Saunalahdessa S-Market. Kauklahdessa Lidl, K-Market ja Alko. Espoonlahden palvelut., Koulut: Saunalahden yhtenäiskoulu, Espoonlahden suomen- ja ruotsinkieliset koulut.
Liikenneyhteydet
Liityntäbussit Ison Omenan metroasemalle, ruuhka-aikaan suorat bussilinjat Helsinkiin.

Kustannustiedot

Puhtaanapito
160 EUR/v
Kiinteistövero
1378.00 EUR/v

Muuta

Velaton myyntihinta
525 000 €